- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de cafea este un desert de vara, foarte racoritor si pe placul tuturor. Pentru a-i simti din plin aromele, serviti crema abia dupa ce a stat la frigider 2-3 ore.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- vanilie
- zahar
- 4 oua
- 200 ml esenta de cafea concentrata
Instructiuni de preparare
- Se fierbe laptele cu zahar si vanilie, dupa gust, apoi se lasa sa se racoreasca putin.
- In laptele racit se adauga ouale batute spuma, amestecand continuu ca sa nu se coaguleze ouale. Se adauga esenta de cafea, se amesteca usor si se lasa deoparte.
- Separat se imbraca o forma in zahar ars, se toarna compozitia obtinuta si se baga la cuptor se fiarba intr-o cratita cu apa clocotita, timp de jumatate de ora.
- Dupa cele 30 de minute se scoate crema de la cuptor si se lasa pana cand este complet racita, apoi se rastoarna si se serveste.