- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salamul de biscuiti este un desert economic, rapid si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 800 gr biscuiti populari
- 400 ml lapte
- sare
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 gr unt
- 100 gr nuca de cocos
- 2 lingurite de rom natural
- 4 linguri cacao
- 200 gr ciocolata
- 150 gr zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 250 gr miez de nuca
- 100 gr stafide
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita, se pune laptele oparit, untul cacaua, ciocolata, putina sare. zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, si se fierb la foc mic. Dupa ce a dat in cateva clocote, se da vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca.
- Separat, se pune miezul de nuca in cuptor si se coace, la foc mic. Se rup biscuitii intr-un bol si se amesteca cu stafidele inmuiate in rom. Se presara nuca de cocos, nuca coapte taiata marunt si siropul de cacao.
- Se framanta compozitia si, dupa ce s-a legat, se pune intr-o folie de plastic, se ruleaza si se trece prin nuca de cocos, dupa care se baga la frgider pentru 4-5 ore.