- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul de portocale il puteti servi ca digestiv dupa o masa copioasa sau ca aperitiv inainte...
Ingrediente
- 500 ml vin alb dulce
- 350 gr zahar
- 7 portocale
- 10 foi de gelatina
- vanilie
- 200 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se face intr-o cratifa un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care cratita se ia de pe foc.
- Se taie in jumatate 6 portocale, se storc bine de zeama, iar aceasta se adauga la sirop. Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa rece si se amesteca si ea in sirop. Se pune din nou cratifa pe foc si se dau cateva clocote, pana se topeste gelatina.
- Compozitia rezultata se lasa la rece, dupa care se strecoara bine prin tifon, iar jeleul se toarna intr-un castron umed. Acesta se lasa la frigider pana cand se incheaga.
- Inainte de a servi, castronul se scoate din frigider, se scufunda cateva secunde in apa clocotita, se rastoarna jeleul pe un platou si se orneaza cu feliile de la o portocala si frisca.