Jeleu de vin cu lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul de vin cu lamaie este un desert aromat si foarte gustos, pe care il puteti servi chiar si ca fel principal in starile de convalescenta.

Ingrediente

    • 2 lamai
    • 200 gr zahar
    • 25 gr unt
    • 6 foi de gelatina
    • 200 ml vin
    • coaja de la 1 lamaie
    • 100 gr frisca
    • 4 piscoturi

Instructiuni de preparare

  1. Se curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm.
  2. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie de aluminiu si se repartizeaza feliile de lamaie. Se pudreaza usor cu zahar fiecare felie si apoi se pune unt, pe fiecare, cat o aluna. Se pune tava in cuptorul cald si se lasa la copt 40 de minute. Se scoate tava din cuptor si cand feliile de lamaie s-au racorit se scot din tava si se repartizeaza in 4 cupe.
  3. Se inmoaie gelatina 5 minute in apa rece. Intr-o craticioara se dizolva zaharul intr-un pahar de apa cada si se amesteca cu sucul lasat de feliile de lamaie in tava. Se adauga peste acest lichid vinul, coaja de lamaie si 4 linguri de zahar, si se pune craticoara pe foc. Se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste.
  4. Se ia jeleul de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna in cupe peste feliile de lamaie si se pun cupele in frigider ca sa se prinda jeleul. Se orneaza cu frisca si se serveste cu piscoturi.

Recomandari

Deserturi