Jeleuri aromate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleurile aromate sunt bomboanele copilariei noastre De ce sa rapim acest drept copiilor nostri! Preparati-le aceste jeleuri aromate si va vor iubi neconditionat!

Ingrediente

    • 50 gr gelatina
    • 200 ml apa
    • 2 limete
    • esenta de vanilie
    • 200 ml suc de merisoare
    • 800 gr zahar
    • 200 gr zahar tos fin

Instructiuni de preparare

  1. Se pune gelatina la inmuiat in apa si se lasa deoparte timp de 15 minute. Se pune sucul de merisoare la fiert impreuna cu zaharul pana se obtine un sirop fin. Adauga sucul de la cele 2 limete se lasa inca 10 minute sa fiarba la foc mic, dupa cacre se toarna gelatina.
  2. Se da vasul deoparte si se toarna un strop de esenta de vanilie. Amesteca si pune compozitia intr-o tava nu foarte mare, tapetata cu folie alimetara. Las-o sa se racoreasca la temperatura camerei, acopera tava cu restul de folie si se baga la frigider, pentru cel putin 4 ore.
  3. Se presara zaharul tos fin deasupra si se rasoarna foaia de jeleu pe o suprafata plana, presarata si ea cu zahar. Taie forme potrivite si tavaleste cubuletele prin zahr tos fin, apoi se pot servi.

Recomandari

Deserturi