Parfe cu alune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Parfeul cu alune este desertul preferat al copiilor in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 175 gr zahar
    • 3 galbenusuri
    • 175 ml lapte
    • 150 gr alune prajite nesarate
    • 1 plic zahar vanilat
    • 500 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca zaharul cu galbenusurile pana devin o crema spumoasa. Se adauga treptat laptele si zaharul vanilat, amestecand continuu. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa compozitia, amestecand tot timpul. 
  2. Cand compozitia a capatat consistenta unei smantani groase, se lasa sa se racoreasca. Se adauga alunele sfaramate si frisca. Se amesteca bine pentru a se obtine o compozitie omogena. 
  3. Se pune in forme, la congelator, unde se lasa pana ingheata. Se poate servi cu frisca deasupra.

Recomandari

Deserturi