- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parfeul cu alune este desertul preferat al copiilor in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 175 gr zahar
- 3 galbenusuri
- 175 ml lapte
- 150 gr alune prajite nesarate
- 1 plic zahar vanilat
- 500 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se amesteca zaharul cu galbenusurile pana devin o crema spumoasa. Se adauga treptat laptele si zaharul vanilat, amestecand continuu. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa compozitia, amestecand tot timpul.
- Cand compozitia a capatat consistenta unei smantani groase, se lasa sa se racoreasca. Se adauga alunele sfaramate si frisca. Se amesteca bine pentru a se obtine o compozitie omogena.
- Se pune in forme, la congelator, unde se lasa pana ingheata. Se poate servi cu frisca deasupra.