- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Martipanul este un fel de fursec delicios, dulce si aromat.
Ingrediente
- 500 gr miere de albine
- 500 gr zahar
- 1 kg faina
- sare
- 4 oua
- 1 lingurita cu scor-tisoara si cuisoare pulbere
- 1 pachet praf de copt
- 250 gr de nuca
- coaja rasa de lamaie si portocala in amestec
- 1 lingurita cu unt
Instructiuni de preparare
- Pui mierea pe foc sa dea in clocot, amesteci repede cu zaharul tos in vas adanc. Tot acum pui faina in ploaie si incorporezi folosind o lingura de lemn. In faina desfaci praful de copt pentru ca sa se amestece omogen. In felul acesta aluatul creste uniform.
- Adaugi in aluat 200 gr de nuci macinate, 4 galbenusuri si 2 albusuri, un varf lingurita de sare, o lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala. Framanti aluatul cu mana cand s-a racorit, intinzi foaia subtire, tai forme cu paharul si cutitul, le pui in tava unsa cu unt si le ungi cu albusurile batute spuma amestecate cu 50 gr nuci tocate.
- Coci la foc potrivit si le servesti reci.