- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Nuga cu cafea este un desert aromat si foarte rafinat, pe care il puteti servi atat la gustare cat si la desert.
Ingrediente
- 1 kg miere poliflora
- 1 kg amestec de migdale, nuci sau alune
- 100 gr boabe de cafea
- 2 lingurite cafea solubila
- 1/2 lingurita scortisoara
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas incapator se pune mierea la incalzit si se aduna spuma.Fructele uscate se maruntesc cu un cutit si se aduaga in miere.
- Se pun si cele doua tipuri de cafea si se lasa pe aragaz, la foc mic, pentru 45 de minute, amestecand continuu.
- Compozitia este gata cand fructele uscate se aud pocnind din vas, iar la final se adauga scortisoara.
- Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unde se intinde si se lasa sa se raceasca. Dupa 10 ore se poate taia batonase si servi.