Granita de citrice

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Granita de citrice este un preparat complex putand fi consumata atat simpla ca atare cat si alaturi de preparate sarate.

Ingrediente

    • 1 portocala
    • 1 grepfrut
    • 1 lamaie cu coaja groasa
    • 1 lamaie
    •  50 gr zahar
    • 200 ml apa minerala
    • 4 frunze de lamaita

Instructiuni de preparare

  1. Spala si curata citricele de coaja si tai-o julien, apoi cubulete foarte mici si da-le deoparte ( se vor folosi doar 2 linguri). Stoarce fructele si strecoara zeama.
  2. Pune apa minerala si zaharul intr-o craticioara si fierbe-le pana cand siropul incepe sa scada si se ingroasa putin, apoi lasa-l sa se raceasca.
  3. Amesteca intr-un castron zeama citricelor, siropul, 2 linguri din coaja de citrice si frunzele de lamaita tocate. Pune compozitia in congelator, amestecand frcvent cu un tel, in asa fel incat sa obtii un amestec inghetat cu aspect granulat.
  4. Pune granita astfel obtinuta in pahare sau cupe si serveste-o imediat. Poti servi aceasta granita alaturi de un platou mixt de peste si carne.

Stiai ca...

In gastronomie, portocalele au nenumarate intrebuintari, atat la realizarea preparatelor sarate, cat mai ales, a celor dulci, de la sucuri si siropuri pana la gemuri si dulceturi? De asemenea, coaja de portocala ( ca si cea de lamaie) este intrebuintata la prepararea multor prajituri si sorbeturilor.

 

Recomandari

Deserturi