- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Granita cu afine, lime si Cointreau este un apritiv racoritor de vara fiind genul de preparat care se poate prepara in ultimul moment.
Ingrediente
- 50 ml votca aromata cu lamaie
- 5 linguri zeama de lime
- 100 ml apa
- 50 ml lichior Cointreau
- 8 linguri suc de afine
- 1 lingura zahar
Instructiuni de preparare
- Toarna intr-un castron sucul de afine, votca, lichiorul si zeama de lime.
- Separat, incalzeste apa, dizolva zaharul in ea si toarna lichidul in castron. Pune castronul in frigider si lasa lichidul sa inghete amestecand frecvent cu o furculita pana obtii o compozitie cremoasa, inghetata, cu aspect granulos.
- Pune compozitia in pahare sau in cupe si serveste-o imediat.
Stiai ca..
Cointreau este un triplu sec, adica un lichior dulce de portocale? Din acest motiv, gustul sau s\\se combina foarte bine cu multe preparate, mai ales dulciuri.