- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parfe de ciocolata cu alune si pere gratinate cu crema de rom este desertul perfect pentru cei carora le plac deserturile complexe.Un desert rafinat si special pentru ocazii speciale.
Ingrediente
PENTRU PARFE:
- 50 alune de padure macinate
- 400 gr ciocolata de menaj
- 1 galbenus
- 2 oua
- 65 gr zahar
- cafea rasnita
- 1 lingura Brandy
- 75 ml frisca lichida
- 100 ml apa
PENTRU CREMA:
- 6 linguri crema englezeasca cu rom
PENTRU PARA:
- 3 linguri zahar brun
- 1 para
Instructiuni de preparare
- Pune intr-un castron alunele macinate si ciocolata rupta bucati, si asaza castronul la bain-marie pana cand se topeste ciocolata, amestecand bine. Fierbe 100 ml de apa cu zaharul pana se obtine un sirop. Bate ouale si incorporeaza in ele siropul racit, turnat cate putin, o lingurita de cafea si brandy.
- Bate frisca lichida pana se intareste. Amesteca ciocolata si alunele cu sosul preparat anterior. Lasa compozitia sa se raceasca, apoi incorporeaza frisca, iar compozitia obtinuta pune-o in forme apoi in congelator.
- Curata para de coaja si taie-o in sferturi. Taie fiecare sfert feliute subtiri si asaza-le pe o tava in asa fel incat sa obtii un mic evantai. Presara zahar brun si coace-le in cuptorul incins pana cand zaharul se caramelizeaza.
- Toarna pe fiecare farfurie putina crema englezeasca cu rom, pune deasupra parfeurile, cateva feliute de para, apoi serveste.
Sugestie:
Pentru a prepara crema englezeasca in casa, incalzeste 500 ml lapte cu 1 plic de zahar vanilat. Separat, freaca 4 galbenusuri cu 125 gr de zahar, incorporeaza treptat laptele cald si adauga 1 lingura de rom. Pune totul la foc foarte mic si amesteca permanent pana se ingroasa.