- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puddingul cu ciocolata este desertul ideal in zilele caniculare. Servit rece poate tine locul cu usurinta unei bauturi racoritoare si va face si ziua mai frumoasa.
Ingrediente
PENTRU CREMA DE CIOCOLATA:
- 4 oua
- 100 ml lapte dulce
- 250 gr ciocolata amaruie
- 50 gr unt
- 2 linguri zahar
- 2 linguri cognac
- sare
PENTRU PUDDINGUL DE VANILIE:
- 150 gr zahar
- 2 linguri faina
- 3 oua
- 500 ml lapte dulce
- 10 gr unt
- 1 lingurita cacao
- o lingurita esenta de vanilie
PENTRU GARNITURA:
- frunze proaspete de menta
- 150 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Ciocolata se rupe bucati mai mici, apoi se topeste la bain-marie. Cand s-a topit se pune intr-o oala mica si se fierbe cu putina sare, laptele si untul, amestecand mereu pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga galbenusurile, cognacul,apoi se ia compozitia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit complet se adauga albusurile de ou batute spuma tare cu zaharul si se amesteca bine compozitia cu miscari delicate de jos in sus.
- Se freaca galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie si faina. Se dilueaza jumatate din cantitatea de lapte rece, apoi se amesteca cu restul de lapte fierbinte si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana se ingroasa,apoi se lasa sa se raceasca. Cand compozitia este rece complet se freaca cu untul si se incorporeaza albusurile batute spuma tare.Se ia un sfert din compozitie si se amesteca cu o lingurita de cacao.
- Se imparte puddingul de cacao in 6 cupe de servit,se toasrna deasupra cel de vanilie si se adauga crema de ciocolata. Se lasa la rece pentru 2 ore, iar la servire se orneaza cu frisca si frunze proaspete de menta.