- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota de portocale este un desert racoritor de vara, putin acrisor dar foarte aromat.
Ingrediente
- sucul si coaja de la 2 portocale
- sucul de la 1/2 lamaie
- 300 gr zahar pudra
- 500 ml lapte
- 5 galbenusuri
- 1 lingurita faina
- 4 plicuri gelatina incolora
- 400 ml frisca
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 5 ore si 30 minute
- Speli bine, cu apa calduta, portocalele. Intr-un bol adanc, pui sucul si coaja rasa de la portocale, sucul de la lamaie, zaharul pudra, galbenusurile si faina si le amesteci bine cu ajutorul unui mixer.
- Continuand mixarea, adaugi laptele, apoi asezi vasul pe baie de aburi, pana se ingroasa, lei vasul de pe foc.
- Pregatesti gelatina asa cum scrie pe plic, dupa care o incorporezi in compozitia de mai sus. Cand se raceste complet, adaugi frisca.
- In cupe de inghetata, umezite in prealabil cu apa, rastorni sarlota. Dai la frigider pentru 4-5 ore.