Serbet de zahar ars

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Serbetul de zahar ars este un preparat simplu, economic dar foarte gustos si aromat.

Ingrediente

    • apa
    • 1,100 kg zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se pune intr-o cratita 100 gr zahar cu 150 ml apa si se lasa sa fiarba pana scade apa, iar zaharul se arde pana devine de culoarea maronie. Se adauga 300 ml apa fierbinte si se lasa pe foc sa se topeasca si sa fiarba pana ajunge la 200 ml sirop.
  2. In siropul obtinut se adauga 1 kg zahar, 100 ml apa si se fierbe pana se obtine un sirop bine legat. Se ia siropul de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se freaca cu facaletul pana devine de consistenta serbetului catifelat si fara coarde.

Recomandari

Deserturi