Biscuiti cu portocale si merisoare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Biscuitii cu portocale si merisoare sunt delciiossi, si daca ii tineti peste noapte la rece, ei devin mai fragezi si mai aromati.

Ingrediente

    • 130 gr faina
    • 3/4 lingurita sare
    • 80 gr zahar brun
    • coaja rasa de la 1 portocala
    • 1 lingurita zeama de lamaie
    • 80 gr fulgi de ovaz
    • 130 gr merisoare, proaspete sau congelate
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 160 gr unt
    • 5 linguri zahar brun deschis
    • coaja rasa de la 1 lamaie
    • 1/2 lingurita extract de lamaie
    • 2 oua batute usor
    • 75 gr nuci taiate grosier

    USTENSILE:

    • hartie de copt
    • 3 tavi de copt mari

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron cerneti faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si lasati-le deoparte.
  2. Puneti untul, ambele tipuri de zahar, extractul de vanilie, coaja de portocala, coaja si zeama de lamaie si amestecati-le pana cand preparatuldevine usor si pufos. Imcorporati usor ouale, apoi adaugati amestecul cu faina treptat, apoi puneti fulgii de ovaz. La final incorporati merisoarele si nucile, prin rasturnare.
  3. Puneti in tava bile de dimensiunea unei lingurite de desert, la distanta de 5 cm intre ele. Coaceti 10-13 minute, pana cand marginile se rumenesc si devin crocante, iar mijlocul este crescut si pufos. Scoateti tava din cuptor si lasati biscuitii in tava pana se raceasc,

Recomandari

Deserturi