- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii cu portocale si merisoare sunt delciiossi, si daca ii tineti peste noapte la rece, ei devin mai fragezi si mai aromati.
Ingrediente
- 130 gr faina
- 3/4 lingurita sare
- 80 gr zahar brun
- coaja rasa de la 1 portocala
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 80 gr fulgi de ovaz
- 130 gr merisoare, proaspete sau congelate
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 160 gr unt
- 5 linguri zahar brun deschis
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1/2 lingurita extract de lamaie
- 2 oua batute usor
- 75 gr nuci taiate grosier
USTENSILE:
- hartie de copt
- 3 tavi de copt mari
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron cerneti faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si lasati-le deoparte.
- Puneti untul, ambele tipuri de zahar, extractul de vanilie, coaja de portocala, coaja si zeama de lamaie si amestecati-le pana cand preparatuldevine usor si pufos. Imcorporati usor ouale, apoi adaugati amestecul cu faina treptat, apoi puneti fulgii de ovaz. La final incorporati merisoarele si nucile, prin rasturnare.
- Puneti in tava bile de dimensiunea unei lingurite de desert, la distanta de 5 cm intre ele. Coaceti 10-13 minute, pana cand marginile se rumenesc si devin crocante, iar mijlocul este crescut si pufos. Scoateti tava din cuptor si lasati biscuitii in tava pana se raceasc,