- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sorbetul de capsuni este unul din cele mai aromate si mai delicioase sorbeturi. Aroma delicioasa de capsuni face de neuitat aceste desert delicios.
Ingrediente
PENTRU SORBET:
- 230 gr capsuni
- zeama de la 1 lamaie
- 140 ml sirop de zahar
- 1/2 albus de ou
PENTRU DECOR:
- frunze de menta proaspata
- sos de ciocolata
- cateva capsuni
Instructiuni de preparare
- Spala cu grija capsunile si curata-le de codite. Pune-le in vasul blenderului impreuna cu siropul de zahar si zeama de lamaie, apoi mixeaza-le. Toarna compozitia intr-un castron si raceste-o, apoi pune-o in frigider pentru 30 de minute.
- Muta compozitia in aparatul de facut inghetata si refrigereaz-o 10 minute. Bate albusul cu o furculita si incorporeaza-l in compozitie cu aparatul in functiune.
- Cand ai obtinut o compozitie cremoasa si compacta, toarn-o intr-un castron, acopera-l cu hartie cerata si pune-l in congelator. Cand s-a intarit, serveste sorbetul in cupe sau pahare, cu sos de ciocolata, decorat cu bucati de fructe si frunzulite de menta.
Sfat!
Daca nu ai masina de inghetata, toarna compozitia intr-o curie de plastic de marime medie, pune-i capacul si asaz-o in locul cel mai rece din congelator. Controleaz-o dupa circa o ora si jumatate: ar trebui sa se fi format o crusta inghetata pe marginile si pe fundul cutiei. In acest caz, amesteca totul cu mixerul pana se omogenizeaza. Repeta operatiunea de 3 ori, la intervale de cate o ora si jumatate. Lasa-l in congelator pentru circa 1 ora si serveste-l.