- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parfeul cu ricotta si cozonac este un desert racoritor de vara pe care trebuie sa il incercati.Datorita texturii fine face din parfe un desert delicios recomandat tuturor.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se pun galbenusurile de ou in vasul mixerului, se adauga esenta de vanilie si cozonacul inuiat in laptele dulce si stors bine. Se mixeaza totul pana se obtine o crema, peste care se adauga branza ricotta, gelatina inmuiata in apa rece si dizolvata, pe foc, in brandy.
- Se bate smantana cu zaharul pana se obtine o frisca pe ca o incorporati usor in amestecul preparat anterior.
- Cu compozitia obtinuta se umplu niste forme semisferice, care apoi se baga la congelator pentru 2-3 ore, sa se intareasca.
- Se topeste ciocolata la bain marie, apoi se lasa sa se racoreasca putin. Cand ciocolata este calduta dar nu fierbunte se incorporeaza in smantana si se amesteca bine.
- Parfeurile se servesc stropite cu sosul de ciocolata.
sfat: Ai grija ca frisca lichida sa fie foarte rece ( cel mult 5-6 grade C).Daca folosesti telul, bate-o incet:in aceste fel smantana va incorpora aerul mai bine si se va intari mai frumos.Cea mai buna smantana pentru frisca este cea integrala, cu un continut de cel putin 30% grasimi.