- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conurile de vanilie cu sos de ciocolata neagra este genul de desert care nu va aduce decat laude la adresa calitatilor dvs de bucatareasa. Este un desert delicios racoritor de vara pe pacul tuturor.
Ingrediente
PENTRU CONURILE DE VANILIE?
- 1 pastaie de vanilie
- 150 ml lapte dulce integral
- 1 galbenus
- 150 ml frisca lichida
- 2 foi gelatina
- 1 lime
- 60 gr zahar
PENTRU SOSUL DE COICOLATA:
- 100 gr ciocolata de menaj cu cuisoare
- 50 ml frisca lichida
PENTRU DECOR:
- cacao amara
- 4 flori-lampion
Instructiuni de preparare
- Se pune laptele la fiert intr-o craticioara impreuna cu pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime si cu coaja de lime taiata cubulete.
- Se bate galbenusul cu zaharul intr-un vas, peste care se toarna apoi laptele cald. Se inmoaie gelatina in apa rece, se stoarce, iar apoi se incorporeaza in compozitia preparata. Compozitia finala se lasa sa se raceasca.
- Se bate 150 ml de frisca lichida pana se obtine o frisca tare, care se incorporeaza apoi in compozitia cu lapte. Se amesteca usor cu o spatula de lemn. Spuma obtinuta se toarna in forme conice care apoi se baga in frigider pentru 3 ore ca sa se intareasca.
- Se incalzeste 50 ml de frisca lichisa in care se incorporeeaza apoi ciocolata de menaj rasa fin, amestecand continuu pana se obtine un sos fluid.
- Se rastoarna continutul conurilor in farfuriile de servit si se decoreaza cu flori-lampion, cacao amara si sos de ciocolata.
sfat:Daca nu ai ciocolata cu cuisoare o poti prepara singura in casa: rasneste 1-2 cuisoare pana obtii o pulbere fina si adaug-o in ciocolata incalzita la bain-marie.