- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sorbetul din fructe rosii are are o aroma care ne aduce aminte de placintele bunicii. Aroma dulce-acrisoara a fructelor de padure face din acest sorbet un desert delicios.
Ingrediente
- 220 gr fructe de padure (zmeura, mure, coacaze, afine)
- zeama de la 1 lamaie
- 140 ml sirop de zahar
Instructiuni de preparare
- Spala cu grija fructe de padure sub jet de apa rece, apoi lasa-le sa se scurga intr-o strecuratoare. Pune fructele in vasul blenderului, adauga siropul de zahar si zeama de lamaie si mixeaza-le.
- Transfera compozitia in masina de facut inghetata si amesteca pana cand devine cremoasa si compacta.
- Pune compozitia intr-un castron, acopera cu pergament si pastreaz-o in congelator pana in momentul servirii.
Sfat!
Poti strecura fructele printr-o sita daca vrei sa indepartezi semintele, obtinand astfel o compozitie mai cremoasa.