Spuma de ciocolata alba- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spuma de ciocolata alba este gustoasa, dulce si foarte aromata.

Ingrediente

    • 150 gr ciocolata alba
    • 3 albusuri
    • 25 gr zhar pudra
    • 2 linguri coniac
    • 1 lingura amidon
    • 6 capsuni mari

Instructiuni de preparare

  1. Se topeste ciocolata intr-un ibric pus in bain-marie. Se scoate ibricul din apa, se adauga untul in ciocolata si se amesteca bine. Se bat cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. 
  2. Se incorporeaza ciocolata in crema de galbenusuri si se amesteca usor cu frisca. Se pune spuma cateva ore in frigider si se serveste rece.
  3. Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o craticioara. Se desface amidonul in 2 linguri de apa si se toarna peste ciocolata. Se pune craticioara pe foc si se fierbe la foc foarte mic, amestecand, pana se obtine o crema groasa si onctuoasa.
  4. Se ia craticioara de pe foc si se lasa crema la racit. intr-un castron se bat albusurile foarte tare, punand zaharul putin cate putin. in ciocolata racita se adauga coniacul, apoi albusurile si se inglobeaza foarte usor cu lingura de lemn.
  5. Spuma se pune in 6 cupe care se fin 4 ore in frigider. Se serveste rece, ornata cu feliute de capsuni. 

Recomandari

Deserturi