- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma de ciocolata alba este gustoasa, dulce si foarte aromata.
Ingrediente
- 150 gr ciocolata alba
- 3 albusuri
- 25 gr zhar pudra
- 2 linguri coniac
- 1 lingura amidon
- 6 capsuni mari
Instructiuni de preparare
- Se topeste ciocolata intr-un ibric pus in bain-marie. Se scoate ibricul din apa, se adauga untul in ciocolata si se amesteca bine. Se bat cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa.
- Se incorporeaza ciocolata in crema de galbenusuri si se amesteca usor cu frisca. Se pune spuma cateva ore in frigider si se serveste rece.
- Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o craticioara. Se desface amidonul in 2 linguri de apa si se toarna peste ciocolata. Se pune craticioara pe foc si se fierbe la foc foarte mic, amestecand, pana se obtine o crema groasa si onctuoasa.
- Se ia craticioara de pe foc si se lasa crema la racit. intr-un castron se bat albusurile foarte tare, punand zaharul putin cate putin. in ciocolata racita se adauga coniacul, apoi albusurile si se inglobeaza foarte usor cu lingura de lemn.
- Spuma se pune in 6 cupe care se fin 4 ore in frigider. Se serveste rece, ornata cu feliute de capsuni.