- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma de ciocolata este un desert racoritorde vara, aromat, gustos si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 50 gr unt, la temperatura camerei
- 1 lingurita suc de lamaie
- 6 albusuri
- 250 gr ciocolata neagra
- 50 gr zahar
PENTRU SERVIT:
- cacao
- 150 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de asteptare 2 ore
- Se rupe ciocolata si se topeste la bain-marie, impreuna cu untul taiat bucati mici.
- Albusurile se bat spuma cu sucul de lamaiie, apoi se adauga zaharul putin cate putin.
- Se pun galbanusurile in ciocolata racorita, se amesteca si se adauga 1/3 din spuma de albus.
- Se adauga apoi si restul spumei, se amesteca usor si se repartizeaza in cupe. Se dau la rece pentru 2 ore, apoi se servesc cu frisca batuta si cacao cernuta.