Spuma de ciocolata- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spuma de ciocolata este un desert racoritorde vara, aromat, gustos si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 4 galbenusuri
    • 50 gr unt, la temperatura camerei
    • 1 lingurita suc de lamaie
    • 6 albusuri
    • 250 gr ciocolata neagra
    • 50 gr zahar

    PENTRU SERVIT:

    • cacao
    • 150 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de asteptare 2 ore 

  1. Se rupe ciocolata si se topeste la bain-marie, impreuna cu untul taiat bucati mici.
  2. Albusurile se bat spuma cu sucul de lamaiie, apoi se adauga zaharul putin cate putin. 
  3. Se pun galbanusurile in ciocolata racorita, se amesteca si se adauga 1/3  din spuma de albus.
  4. Se adauga apoi si restul spumei, se amesteca usor si se repartizeaza in cupe. Se dau la rece pentru 2 ore, apoi se servesc cu frisca batuta si cacao cernuta.

Recomandari

Deserturi