- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma de iaurt cu cirese este un cocktail delicios si racoritor fiind un deliciu in zilele caniculare de vara. Se prapara rapid iar rezultatul finit cu siguranta va fi apreciat.
Ingrediente
- 250 gr iaurt integral
- 1 lingura de zahar pudra vanilat
- 1 albus
- 25 cirese mari si dulci
- 1 folie de gelatina
- 3 linguri frisca lichida
- 2 pastai de vanilie pentru decor
Instructiuni de preparare
- Pune ciresele intr-un vas de sticla inchis ermetic si fierbe-le la abur 20 de minute.
- Dizolva gelatina intr-o lingura de apa pusa la incalzit intr-un ibric si toarn-o intr-un vas impreuna cu iaurtul indulcit cu zahar, frisca lichida si albusul de ou batut spuma pe jumatate. Pune compozitia la frigider pentru circa 30 de minute.
- Asaza ciresele in 4 pahare inalte si acopera-le cu spuma de iaurt. Decoreaza cu jumatati de pastaie de vanilie si serveste.
Sfat!
Daca nu vrei sa fierni ciresele la abur, fierbe 200 ml de vin rosu cu 2 linguri de zahar si 1 steluta de anason pana cand lichidul scade la jumatate. Toarna-l peste ciresele crude, curatate de samburi si lasa-le sa se odihneasca 2 ore, apoi foloseste-le.