- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma de portocale cu capsuni este un desert racoritor de vara, foarte aromat si pe placul tuturor.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Una dintre portocale se spala cu apa fierbinte, se usuca, coaja se rade fin, iar se stoarce. Coaja rasa si sucul se amesteca apoi cu 80 gr zahar pudra si cu iaurtul.
- Gelatina se lasa 5 minute in apa rece sa se inmoaie. Se dizolva la foc mic, se adauga 2 linguri de iaurt, iar acest amestec se incorporeaza apoi in restul de iaurt, apoi se baga la frigider. Cand crema incepe sa se lege, se bate bine frisca si se amesteca cu crema. Spuma se lasa minimum 2 ore sau peste noapte sa se lege.
- Portocala ramasa se stoarce. Capsunile se spala, se taie felii si se amesteca cu restul de zahar pudra si cu sucul de portocala si se lasa 10 minute la marinat. Apoi, se repartizeaza in boluri, iar deasupra, cu ajutorul unei linguri, se pun gramajoare de spuma.