- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma de zmeura este un desert pe cat de simplu de preparat pe atat de gustos si de racoritor.
Ingrediente
- 300 gr frisca lichida
- 50 gr zahar alb
- 250 gr crema de branza, la temperatura camerei
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 100 gr zahar alb
- 300 gr piscoturi
- 300 gr zmeura
- 2 linguri cacao pudra
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mixati frisca lichida cu zaharul pana se intareste bine de tot. In alt castron amestecati crema de branza cu zeama de lamaie, esenta de vanilie si 100 gr zahar. Cand amestecul devine omogen adaugati jumatate din frisca batuta spuma, amestecand usor de jos in sus.
- Intr-un bol de servire asezati pe fundul lui piscoturi faramitate care le puteti stropi cu sucul de la zmeura. Adaugati un sfert din crema si uniformizati , apoi iarasi piscoturi cu crema si tot asa inca o data, ultimul strat fiind de crema de branza peste care se pune frisca ramasa si se pudreaza cu cacao.
- Acoperiti bolul cu o folie si bagati desertul la frigider cel putin 4 ore, de preferat pana a doua zi.