- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Copiilor le place sa prepare diferite ornamente pentru pomul de Craciun.Aceste stelute sunt nu numai un ornament deosebit dar si o gustare delicioasa.
Ingrediente
- 100 gr zahar
- 2 cartofi
- coaja rasa de la o lamaie
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 200 gr faina
- 100 gr margarina
- sare
- 1 ou
PENTRU GLAZURA:
- 2 linguri zeama de lamaie
- colorant alimentar
- 50 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Speli cartofii, apoi ii decojesti si ii razi fin. Din cartofii dati pe razatoare si restul ingredientelor se framanta un aluat potrivit de tare, pe care il intinzi apoi pe o planseta in strat de 0,5 cm. Cu ajutorul unor forme de biscuiti in forma de stlute se taie fursecuri, apoi la fiecare stelita li se dcupeaza un orificiu mic in mijloc.
- Stelutele se pun intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se coc 15 minute la foc moderat, fara ca ele sa se rumeneasca puternic.
- Separat se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si colorant alimentar, iar cu pasta obtinuta se glazureaza fursecurile abia cand s-au racit complet.