- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Suji halva este unn desert oriental foarte aromat,pe care il puteti servi atat la ggustare cat si la desert.
Ingrediente
- 250 gr gris fin
- 60 gr unt
- 40 gr nuci
- 2 linguri stafide aurii
- 1/4 lingurita cardamom
PENTRU SIROP:
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Intr-o tigaie uscata, pe foc, se pune grisul si se amesteca bine cu lingura de lemn in timp ce grisul se coace si devine auriu, apoi se scoate din tigaie.
- In aceeasi tigaie se pune untul care se lasa sa se topeasca si apoi se adauga nucile maruntite, stafidele si cardamomul. Se lasa aproximativ 2 minute pe foc, apoi se adauga grisul si se mai lasa pe foc inca 3 minute. Dupa aceea, se da la o parte.
- Se fierbe siropul din apa si zahar si apoi se toarna peste gris si nuci. se amesteca bine pana cand grisul absoarbe tot lichidul.
- Se repartizeaza amestecul in forme individuale si se decoreaza cu fistic si migdale.