Suji halva

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Suji halva este unn desert oriental foarte aromat,pe care il puteti servi atat la ggustare cat si la desert.

Ingrediente

    • 250 gr gris fin
    • 60 gr unt
    • 40 gr nuci
    • 2 linguri stafide aurii
    • 1/4 lingurita cardamom

    PENTRU SIROP:

    • 750 ml apa
    • 150 gr zahar

    PENTRU DECOR:

    • fistic
    • migdale

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o tigaie uscata, pe foc, se pune grisul si se amesteca bine cu lingura de lemn in timp ce grisul se coace si devine auriu, apoi se scoate din tigaie.
  2. In aceeasi tigaie se pune untul care se lasa sa se topeasca si apoi se adauga nucile maruntite, stafidele si cardamomul. Se lasa aproximativ 2 minute pe foc, apoi se adauga grisul si se mai lasa pe foc inca 3 minute. Dupa aceea, se da la o parte.
  3. Se fierbe siropul din apa si zahar si apoi se toarna peste gris si nuci. se amesteca bine pana cand grisul absoarbe tot lichidul.
  4. Se repartizeaza amestecul in forme individuale si se decoreaza cu fistic si migdale.

Recomandari

Deserturi