- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortuletul cu spuma de iaurt si fructe de vara este un desert delicios si racoritor ideal in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Amesteca iaurtul cu zaharul. Inmaie foile de gelatina in apa rece, stoarce-le, topeste-le intr-un vas asezat pe foc mic, apoi incorporeaza gelatina in aiurt. Adauga frisca batuta si amesteca, apoi incorporeaza banana, piersicile, pulpa de mango si capsunile taiate cubulete.
- Pentru garnitura de piersici, decojeste si taie piersicile cubulete. taorna apa si zaharul intr-o craticioara si pune la fiert. Dupa 5 minute, adauga cuburile de piersici, fierbe inca 5 minute si paseaza totul cu un blender de mana. Incorporeaza foile de gelatina inmuiate in apa si stoarse bine, amestecand continuu pana la omogenizare.
- Imbraca 6 cupe (cu diametrul de circa 12 cm si inaltimea de 4 cm) cu folie alimentara. Toarna siropul de piersici intr-un strat de 1 cm. Pune-le in congelator pana se intaresc, apoi umple-le cu spuma de iaurt. Niveleaza si asaza-le din nou in frigider. Decupeaza 4 discuri din blatul de pandispan de aceeasi marime cu cea a cupelor.
- Pune peste fiecare cupa cate un disc de pandispan si da din nou la frigider pentru 2 ore. Rastoarna cupele pe farfurii, indeparteaza folia si decoreaza cu frisca, bucati de capsuni si frunzulite de menta proaspata. Presara zahar pudra si serveste.