- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Trufele cu ciocolata sunt perfecte pentru o gustare alaturi de o ceasca cu ceai. Daca doriti le puteti trece prin fulgi de nuca de cocos sau alune macinate, pentru a varia gustul.
Ingrediente
- 100 gr unt
- 125 gr zahar
- 400 ml frisca lichida
- 300 gr ciocolata neagra
- 2 galbenusuri
- 1 lingura lapte
- cacao cernuta
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 20 de bucati
Timp de preparare 10 minute
Timp de asteptare 2 ore
- Se rupe ciocolata bucaticare se pun intr-o craticioara. Se adauga laptele si frisca, apoi se pune vasul pe foc mic. Se amesteca cu o spatula, adaugand untul dar amestecand continuu. Se adauga galbenusurile si zaharul, amestecand, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se baga vasul l frigider pentru 2 ore.
- Din pasta tare se modeleaza bile care se trec prin pudra de cacao si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.