- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Trufele de pandoro in crusta de migdale inlocuiesc cu succes clasicele bomboane de ciocolata din comert. Aceste preparat are marele avantaj ca se prepara rapid iar rezultatele sunt de toata lauda.
Ingrediente
- 200 gr cozonac (pandoro)
- 150 gr ciocolata de menaj
- 80 gr migdale
- 3 linguri de rom
Instructiuni de preparare
- Sfarama cozonacul intr-un castron si stropeste-l cu rom. Framanta cu degetele un aluat si modeleaza din el mai multe bilute.
- Topeste ciocolata la bain-marie si scufunda in ea bilutele ca sa se acopere pe toata suprafata. Ca metoda alternativa, poti unge bilutele cu ciocolata cu ajutorul unei pensule.
- Usuca migdalele taiate feliute subtiri intr-o tava pusa in cuptor, pana incep sa se coloreze.
- Tavaleste bilutele prin migdale si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, asezate pe o tava.
- Servetse trufele la sfarsitul mesei insotite de un vin demidulce.
Stiai ca...
Ciocolata de menaj trebuie sa contina cel {putin 43% cacao? Toate variantele numite extra, superioara sau fina trebuie sa contina un procent superior de cacao (putand ajunge chiar pana la 99%).