- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aripioarele de pui cu sos picant sunt delicioase, aromate si foarte gustoase. Daca doriti ca sosul sa nu fie picant puteti sa inlocuiti boiaua iute cu cea dulce.
Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- 1 lingura pasta de chili
- 3 lingurite otet balsamic
- sare grunjoasa
- piper macinat
- 2 linguri zahar brun
- PENTRU SOS;
- boia iute
- 3 lingurite ulei de masline
- 300 gr piure de ardei
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Se curata aripioarele de pielite, se spala in apa rece si se lasa 10 minute in apa clocotita.
- Se scot, se scurg si se condimenteaza cu sare, piper, pasta de chili si se trec prin zahar brun. Se stropesc cu ulei si otet balsamic, se intreapa usor cu un bat de frigaruie si se lasa cateva minute, la macerat.
- Separat, se prepara sosul. Se amesteca boia iute cu sosul de ardei, se potriveste cu sare si se lasa sa dea intr-un clocot.
- Se pun aripioarele pe gratarul incins si se rumenesc uniform, apoi se servesc pe frunze de salata verde, alatrui de sosul oicant, si se decoreaza cu patrunjel proaspat.