Aripioare de pui in aluat crocant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aripioarele de pui in aluat crocant sunt delicioase, aromate, ideale pentru o gustare in familie sau intre prieteni. Sosul picant are rolul de a accentua aroma fina puiului.

Ingrediente

    • 12 aripioare intregi
    • bere blonda
    • sare
    • ulei
    • 2 oua
    • faina
    • cimbru
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Aripile se condimenteaza cu sare si piper apoi se tin la frigier pentru 30 de minute.
  2. Se bat ouale cu faina, putina sare si putin cimbru si se omogenizeaza compozitia. Se desface compozitia cu berea adaugata treptat, pana cand aluatul obtinut etse putin mai gros decat cel pentru clatite.
  3. Se trec aripioarele de pui prin aluat, apoi se prajesc in ulei incins, iar cand sunt gata se scot pe servete absorbante de hartie.
  4. Aripioarele se servesc fierbinti, cu sos picant de rosii: se da pe razatoarea mare 3 rosii mari coapte care apoi se calesc in ulei de masline incins, impreuna cu o ceapa mica taiata fin.
  5. Se adauga putin cimbru, oregano, sare si chilli si se lasa sa dea totul in cateva clocote. Sosul se serveste ca atare, sau pentru o textura mai fina se paseaza totul cu blenderul.

Recomandari

Friptura sau Gratar