Pui cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleacul se potriveste foarte bine cu carnea de pui, tocmai de aceea puiul cu dovleac este un preparat delicios de toamna pe care trebuie sa il incercati si dvs.

Ingrediente

    • 6 ciocanele de pui
    • 2 linguri boia dulce
    • 3 linguri ulei de masline
    • 3 frunze de salvie
    • 2 linguri smantana
    • 500 gr dovleac
    • 1 varf de lingurita boia iute
    • 1 crenguta rozmarin
    • 2 catei de usturoi
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Dovleacul se curata de coaja, apoi se taie in cubulete. Ciocanelele de pui se spala cu apa rece, apoi se sterg bine cu servete de harte.
  2. Intr-un mojar se pune boiaua iute si cea dulce, uleiul de masline, rozmarinul, salvia, usturoiul, sare si piper, si se amesteca bine pana se obtine o pasta.
  3. Se freaca ciocanelele de pui si cubuletele de dovleac cu pasta preparata, se acopera vasul cu folie de plastic, apoi se pune vasul in frigider.
  4. Se pune puiul si dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija ca cubuletele de dovleac sa nu se suprapuna. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga in cuptor pentru 30 de minute.
  5. Dupa cele 30 de minute se inlatura folia de aluminiu si se mai coace puiul si dovleacul inca 30 de minute. Cand sunt rumenite uniform, se scoate tava din cuptor si se serveste cu putina smantana peste cubuletele de dovleac.

Recomandari

Friptura sau Gratar