- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Butoiasele din peste sunt de fapt niste frigarui de peste delicioase, aromate si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 400 gr file de cod
- nucsoara macinata
- 2 foi de dafin
- piper macinat
- 200 gr bacon
- zeama de lamaie
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala fileurile de peste si se taie in cuburi mari care se sareaza, se pipereaza se pudreaza cu putina nucsoara si se stropesc cu putina zeama de lamaie.
- Se pun bucatile de peste intr-un vas, se adauga foile de dafin rupte si se baga vasul la frigider pentru 15 minute, ca sa se aromatizeze.
- Se feliaza baconul cat mai subtire, se scoate pestele si se inveleste fiecare bucata de peste intr-o felie de bacon. Daca bucatile de peste sunt subtiri se taie baconul in doua pe lungime, astfel incat sa se vada pestele in m,ijloc.
- Se incinge gratarul, se unge cu putin ulei, apoi se pe bete de frigarui cate doua rondele care se frig 2-3 minute pe fiecare parte.
- Cand frigaruile s-au fript se stropesc cu zeama de lamaie , apoi se servesc cu salata sau simple.