Gusa de curcan umpluta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gusa de curcan umpluta este un preparat delicat pe care il puteti servi ori de cate ori doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu ceva special.

Ingrediente

    • 1 gusa de curcan
    • 1 piept de pui fara os
    • 100 gr slanina afumata
    • 2 cepe
    • 2-3 ficatei de pui
    • 1 ou
    • 1/2 lamaie
    • cimbru
    • patrunjel tocat (verde sau uscat)
    • 150 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se intoarce gusa pe dos, se curata de grasime, se spala si se scurge.
  2. Carnea de pui, ficateii si ceapa se trec prin masina de tocat si se amesteca in vas adanc cu slanina taiata marunt, 1 ou intreg, patrunjel tocat, sare si piper macinat. Amestecul se framanta cu mana, se umple gusa curcanului, se coase la capete si se turteste putin.
  3. Se pune gusa umpluta intr-o cratita cu ulei, se rumeneste pe toate partile, dupa care se pune intr-o forma de friptura, se pune cimbru, se acopera pe 3/4 cu apa si vin, se toarna si uleiul in care s-a rumenit si se frige o ora la foc potrivit.
  4. Gusa se serveste taiata felii groase langa piure de cartofi si salata de sezon, cu paine proaspata si vin alb, demisec.

Recomandari

Friptura sau Gratar