- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta de friptura de pasare la cuptor
este perfecta pentru mesele in familie de la sfarsitul saptamanii.
Ingrediente
- 1 pui mare
- 2 linguri cu unt
- 1 lamaie
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- sare
- cimbru
- maghiran
- 1 pastarnac
- 150 ml vin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata puiul, se trece prin flacara, se goleste de intestine si de maruntaie, se freaca cu malai, apoi se spala cu atentie. Maruntaiele se curata si se spala, se lasa cu putina sare pe ele intr-o farfurie.
- Puiul se sareaza pe dinauntru si pe dinafara, se freaca cu felii de lamaie, se unge cu unt si se
asaza in tava de friptura Se umple cu maruntaiele sarate, 1 ceapa, 1 morcov si 1 pastarnac curatate si taiate felii.
- In tava de friptura se pune 1 cana cu apa, se pun condimentele si 1 morcov taiat rondele, iar tava se pune in cuptorul cald pentru o ora. Daca lipseste cuptorul, friptura se face pe plita, cu cratita acoperita. Cand s-a rumenit, friptura se intoarce, se stropeste cu vin si se mai frige o ora
- Friptura se serveste portionata, cu garnitura de legume fierte stropite cu sosul de friptura, cu salata de sezon si paine proaspata. Este potrivit vinul alb.