- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Buzunerelele de crap este un fel de mancare idela pentru cei care doresc sa servesca pestele preparat in alf fel decat cel clasic.
Ingrediente
- 750 gr file de crap ( 5 bucati)
- 100 gr/5 felii sunca afumata
- 3 oua
- pesmet
- 5 jumatati de miez de nuca
- 50 ml vin alb
- faina
- sare
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se spala fileurile de crap, apoi se ususca cu servete absorbante. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit se face un buzunar in fiecare bucata de file, iar in fiecare buzunar se pune cate un rulou facut din o felie de sunca si o bucata de miez de nuca.
- Se condimenteaza bucatile de peste cu sare, se stropesc cu vin, apoi se trec prin faina. Ouale se bat cu putin vin alb, se trec bucatile de peste prin amestec si apoi prin pesmet.
- Se prajesc buzunarelele de peste in ulei incins, pe ambele parti pana devin aurii, apoi se scot pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.
- Buzunarelele de crap se servesc cu piure de cartofi sau cartofi natur.