- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mititeii sunt genul de preparat are place tturor numai ca pare complicat de preparat. Daca doriti totusi puteti incerca dvs aceasta reteta dand o nota de originalitate prin condimentele folosite.
Ingrediente
- 1 kg ceafa de porc
- 1 kg pulpa de vita
- 125 gr seu de oaie
- 1 lingurita cimbru
- 4 boabe de ienibahar
- 10 catei de usturoi
- piper macinat
- sare
- 1 ligurita bicarbonat
Instructiuni de preparare
- Usturoiul se curata, se piseaza si se amesteca apoi cu 2-3 linguri de apa. Seul si carnea se trec prin masina de tocat de trei ori, apoi se adauga condimentele, bicarbonatul si 5-6 linguri de apa rece. Se framanta totul foarte bine cu zeama de usturoi si se lasa la frigider pana a doua zi.
- Din pasta obtinuta se formeaza suluri de 6-7 cm lungime, care apoi se ung cu ulei si se frig pe gratar stropindu-i cu zeama de carne. Se lasa sa fie suculenti, nu se frig prea tare, apoi se servesc cu mustar.