- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocatura in rulou este un preparat delicios pe care il puteti servi atat cald ca fel principal dar si rece ca aperitiv.
Ingrediente
- 1 kg carne de vita
- 100 gr unt
- 2 oua fierte
- 1 ou crud
- 1 felie de paine
- 2 cepe
- patrunjel verde
- pesmet
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se toaca carnea cruda prin masina de tocat impreuna cu paine inmuiata in apa si stoarsa bine.
- Cepele se toaca si se calesc in 50 gr unt, pe foc mic, apoi se amesteca cu carnea, cu verdeata tocata, oul crud, sare si piper. Se framanta bine pasta cu mana, apoi se face un sul in care se introduc ouale fierte curatate de coaja.
- Se da sulul de carne prin pesmet, se asaza intr-o forma dreptunghiulara, se pune putin unt deasupra si se introduce in cuptor sa se coaca, sau se pune sulul de carne pe dosul unui capac uns cu ulei, se pune capac pe o cratita cu apa care clocoteste si se introduce la cuptor sa se coaca.
- Cand pesmetul este rumenit frumos, se scoate di cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se feliaza si se serveste alaturi de o garnitura si salata.