- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Calcanul prajit este un preparat foarte gustos, pe care il puteti servi alaturi de o mamaliga aburinda.
Ingrediente
- 1 calcan de 1-2 kg
- sare
- 2-4 linguri cu faina
- 200 ml ulei
- 1 capatana de usturoi
- ardei gras
- rosii
- castraveti cruzi
- 1/2 conopida fiarta
- fire de patrunjel verde
- 1 lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Scoti solzii ca niste nasturi de pe corpul pestelui. Crestezi cu atentie in golul de pe burta unde sunt intestinele, il golesti, il speli. Scoti icrele (daca are) si le asezi in farfurie, inlaturi capul si coada, din care faci o supa de peste cu orez. Lasi si icrele in supa.
- Restul pestelui il tai felii, il sarezi, il tavalesti prin faina si il prajesti in ulei fierbinte. Scoti pestele pe servetele de hartie ca sa-i iei grasimea, apoi il treci pe platou mare pe care pui jur-imprejur: conopida fiarta si scursa, ardei gras, rosii, castraveti, felii de lamaie - toate taiate felii mari si sarate dupa gust, ca si tije de patrunjel cu frunze intregi.
- Servesti alaturi un sos de usturoi, cu paine proaspata si vin alb sec.