- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somonul rumenit pe salata de linte trebuie sa il incercati, pentru ca este un preparat delicios si gustos, numai bun la mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 2 buc file de somon
- 420 gr linte
- 1 castravete proaspat mare
- 2oo gr nasturel
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura ulei de masline
- piper macinat
PENTRU SOS:
- 50 ml ulei de avocado
- 2 lamai
- 1 buc ghimbir
Instructiuni de preparare
- Freacati fileurile de somon cu uleiul de masline, sarea si piperul. Incingeti o tigaie la foc mare si frigeti fiecare bucata de somon cu pielea in jos, timp de doua minute, apoi intorceti-le pe cealalta parte si mai lasati pe foc un minut. Scoateti pestele din tigaie, acopera-l cu folie si lasati-l sa se odihneasca timp de cateva minute.
- Dati ghimbirul pe razatoare pentru a obtine cam o lingura de ghimbir ras. Stoarceti lamaile, apoi amestecati ingredientele pentru sos, pana cand se omogenizeaza.
- Spalati si fierbeti lintea, apoi lasati-o la scurs. Toacati ceapa fin si taiati castravetele in bucati mari. Intr-un vas mare, pune lintea cu ceapa rosie, castravetele, nasturelul si sosul.
- Puneti cateva linguri de linte pe fiecare farfurie si adaugati fileul de somon deasupra.