Somon rumenit pe salata de linte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul rumenit pe salata de linte trebuie sa il incercati, pentru ca este un preparat delicios si gustos, numai bun la mesele alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 2 buc file de somon
    • 420 gr linte
    • 1 castravete proaspat mare
    • 2oo gr nasturel
    • 1 ceapa rosie
    • 1 lingura ulei de masline
    • piper macinat

    PENTRU SOS:

    • 50 ml ulei de avocado
    • 2 lamai
    • 1 buc ghimbir

Instructiuni de preparare

  1. Freacati fileurile de somon cu uleiul de masline, sarea si piperul. Incingeti o tigaie  la foc mare si frigeti fiecare bucata de somon cu pielea in jos, timp de doua minute, apoi intorceti-le pe cealalta parte si mai lasati pe foc un minut. Scoateti pestele din tigaie, acopera-l cu folie si lasati-l sa se odihneasca timp de cateva minute.
  2. Dati ghimbirul pe razatoare pentru a obtine cam o lingura de ghimbir ras. Stoarceti lamaile, apoi amestecati ingredientele pentru sos, pana cand se omogenizeaza.
  3. Spalati si fierbeti lintea, apoi lasati-o la scurs. Toacati ceapa fin si taiati castravetele in bucati mari. Intr-un vas mare, pune lintea cu ceapa rosie, castravetele, nasturelul si sosul.
  4. Puneti cateva linguri de linte pe fiecare farfurie si adaugati fileul de somon deasupra.

Recomandari

Friptura sau Gratar