- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Capul de porc fiert este un preparat foarte gustos si aromat, specific Craciunului.
Ingrediente
- 1 cap de porc (aprox. 2-3 kg)
- 2 linguri cu sare
- 4 linguri cu otet
- 2 linguri cu hrean ras
- piper boabe
- 1 ceapa
- 2-3 linguri cu mustar
- 2 morcovi
- 1 legatura de patrunjel verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 3 ore
- Curatati carnea de oasele mici, treceti capul pe flacara mare ca sa se parleasca tot parul, apoi asezati-l pe planseul de lucru si frecati-l energic cu sare grunjoasa si malai pana cand soricul se albeste.
- Spalati in 2-3 ape. Puneti carnea sa fiarba intr-un vas mare. Acoperiti cu apa rece, lasati sa dea in clocot 4-5 min cu vasul pus pe flacara mica, apoi aruncati apa.
- Spalati vasul si carnea cu atentie, umpleti cu apa rece si lasati sa fiarba la foc potrivit 2 ore. Spumuiti des ca sa aveti o zeama limpede. Dupa 1 ora de fierbere puneti in vasul cu carne ceapa taiata sferturi, boabe de piper, 1 lingurita cu sare, morcovii taiati felii si tije de patrunjel verde.
- Continuati fierberea inca 1 ora, apoi scoateti carnea intr-o cratita larga, desprindeti-o de pe oase si asezati-o pe un platou mare.
- Faceti un sos din: otet, 1 pahar de zeama de carne, mustar, hrean ras si sare.
- Serviti langa carnea fierbinte, alaturi de paine de casa si vin rosu.