Cap de porc fiert

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Capul de porc fiert este un preparat foarte gustos si aromat, specific Craciunului.

Ingrediente

    • 1 cap de porc (aprox. 2-3 kg)
    • 2 linguri cu sare
    • 4 linguri cu otet
    • 2 linguri cu hrean ras
    • piper boabe
    • 1 ceapa
    • 2-3 linguri cu mustar
    • 2 morcovi
    • 1 legatura de patrunjel verde

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 3 ore

  1. Curatati carnea de oasele mici, treceti capul pe flacara mare ca sa se parleasca tot parul, apoi asezati-l pe planseul de lucru si frecati-l energic cu sare grunjoasa si malai pana cand soricul se albeste.
  2. Spalati in 2-3 ape. Puneti carnea sa fiarba intr-un vas mare. Acoperiti cu apa rece, lasati sa dea in clocot 4-5 min cu vasul pus pe flacara mica, apoi aruncati apa.
  3. Spalati vasul si carnea cu atentie, umpleti cu apa rece si lasati sa fiarba la foc potrivit 2 ore. Spumuiti des ca sa aveti o zeama limpede. Dupa 1 ora de fierbere puneti in vasul cu carne ceapa taiata sferturi, boabe de piper, 1 lingurita cu sare, morcovii taiati felii si tije de patrunjel verde.
  4. Continuati fierberea inca 1 ora, apoi scoateti carnea intr-o cratita larga, desprindeti-o de pe oase si asezati-o pe un platou mare.
  5. Faceti un sos din: otet, 1 pahar de zeama de carne, mustar, hrean ras si sare.
  6. Serviti langa carnea fierbinte, alaturi de paine de casa si vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar