Muschi de porc in aluat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de muschi de porc in aluat poate fi un deliciu de Craciun sau o masa de week-end foarte sanatoasa,

Ingrediente

    • 1.5 kg muschi de porc
    • 5 linguri de unt
    • 500 gr de ciuperci
    • 3 cepe
    • 80 ml de vin rosu
    • 3 linguri smantana
    • 125 gr pate de pasare
    • 800 gr aluat foietaj
    • 2 galbenusuri
    • sare, piper
    • 1 legatura de patrunjel verde

     

Instructiuni de preparare

 

  1. Calesti ceapa tocata in 2 linguri de unt, adaugi ciupercile tocate marunt si lasi la foc potrivit pana scade zeama lasata de ciuperci. Adaugi vinul, smantana si lasi pana scade amestecand des. Dai vasul deoparte, condimentezi cu sare si piper dupa gust, presari partunjelul tocat si lasi sa se raceasca.
  2. Condimentezi muchiul cu sare si piper si il rumenesti in 3 linguri de unt pe toate partile la foc iute. Intinzi putin 600 gr din aluat in dreptunghi peste care pui amestecul de ciuperci ci apoi muchiul uns cu pate de pasare. Din restul de aluat se pot face diferite ornamente de sarbatoare.
  3. Rulezi totul dar nu foarte strans , presezi bine marginile ca sa nu se desfaca, lipesti ornamentele ,ungi cu galbenusuri batute si se pune intr-o tava unsa cu unt.Se  da la cuptor pentru 30 de minute pana devine auriu apoi de opreste flacara si se mai tin in cuptor inca 10 minute.

Recomandari

Friptura sau Gratar