- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta este delicioasa servita alaturi de piure de broccoli cu telina.Este o friptura de senzatie pentru un pranz in famile la sfarsit de saptamana.
Ingrediente
- o bucata de 2-3 kg de pulpa de porc cu sorici
- sare
PENTRU MARINATA:
- 8 catei de usturoi pisati sau dati pe razatoarea fina
- cateva stelute de anason
- 2 linguri de ghimbir ras
- coaja rasa de la 2 portocale
- sucul de la o portocala
- 150 gr de zahar brun
- 75 ml de otet alb
- 4 linguri de coriandru tocat
- sucul de la o lamaie mare
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Cu ajutorul unui cutit ascutit crestati soriciul de pe pulpa de porc facad incizii de 5 mm pe toata suprafata in model criss-cross.
- Separat preparati marinata prin amestecarea tuturor ingredientelor intr-un vas incapator.Puneti bucata de carne intr-o punga de plastic apoi turnati marinata si masati bucata de carne pentru a intra marinata prin toate crestaturile. O lasati la frigider peste noapte.
- Dimineata preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius.
- Luati bucata de carne din frigider, o scoateti din punga si o puneti intr-o tava de cuptor. Daca a mai ramas marinata o intindeti peste carne. Bagati tava la cuptor iar dupa 10 minute reduceti flacara la 110 grade Celsius. Se mai tine inca 4 ore timp in care mai punem sos peste carne.
- Cu 20 de minute inainte de a scoate carnea din cuptor luati o mana de sare grunjoasa si o intindeti pe toata suprafata carnii si o bagam la cuptor.
- Cand carnea este moale dar totul rumena, se scoate din cupror si se lara la racorit pentru 30 de minute.
- Cand carnea e racorita taie feliute si pune pe farfurie langa orice garnitura doresti.