- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca va place mult pestele dar nu mai stiti cum sa il preparati, atunci este momentul sa incercati reteta de cod meuniere.Faptul ca pestele este tinut in lapte confera o aroma deosebitre si un gust fraged si apetisant.
Ingrediente
- 8 fileuri de cod
- 500 ml lapte
- faina
- ulei
- unt
- sare
- lamaie
Instructiuni de preparare
- Fileurile de peste se spala si se lasa sa se scurga de apa, stergandu-le cu servete absorbante. Cand sunt scurse bine de apa se pun intr-un castron in care s-a pus inainte laptele si se lasa 2-3 minute.
- Se pune faina pe o farfurie intinsa si se pune ulei intr-o tigaie sa se incinga. Se ia fiecare bucata de peste cu degetele din lapte, se scurge putin si se tavaleste prin faina pe ambele parti, apoi se pun in tigaie la prajit. Pestele se tine in ulei cate 5 minute pe fiecare parte.
- Cand pestele este gata se scoate pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se pune pe un platou si se fiecare bucata de peste se pune o bucatica mica de unt, putina sare si 1-2 felii de lamaie.