- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de miel invelita este o friptura aromata si gustoasa perfecta pentru masa de Paste.
Ingrediente
- 2 kg pulpa de miel
- 200 gr slanina afumata
- 200 ml vin alb
- usturoi
- 1/2 lamaie
- cimbru
- sare
- piper boabe
- 150 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca usor carnea cu lamaie, apoi cu mujdei de usturoi si cimbru. in tava se adauga uleiul si 1 cescuta cu apa sau cu supa. Peste friptura astfel pregatita se pune slanina afumata taiata fasii subtiri.
- Se introduce forma in cuptor si se frige carnea la foc iute. in forma se pun si boabe de piper, iar dupa o ora se adauga vinul (in lipsa se poate folosi coniac).
- Cand friptura s-a rumenit pe ambele parti, se scoate si se inlatura slanina
- Friptura se taie felii groase si se serveste fierbinte, cu salata verde, paine proaspata si vin alb sec.