Friptura de miel invelita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de miel invelita este o friptura aromata si gustoasa perfecta pentru masa de Paste.

Ingrediente

    • 2 kg pulpa de miel
    • 200 gr slanina afumata
    • 200 ml vin alb
    • usturoi
    • 1/2 lamaie
    • cimbru
    • sare
    • piper boabe
    • 150 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca usor carnea cu lamaie, apoi cu mujdei de usturoi si cimbru. in tava se adauga  uleiul si 1 cescuta cu apa sau cu supa. Peste friptura astfel pregatita se pune slanina afumata taiata fasii subtiri.
  2. Se introduce forma in cuptor si se frige carnea la foc iute. in forma se pun si boabe de piper, iar dupa o ora se adauga vinul (in lipsa se poate folosi coniac).
  3. Cand friptura s-a rumenit pe ambele parti, se scoate si se inlatura slanina
  4. Friptura se taie felii groase si se serveste fierbinte, cu salata verde, paine proaspata si vin alb sec.

Recomandari

Friptura sau Gratar