Curcan in aluat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Curcanul in aluat este un preparat foarte gustos si aromat, perfect pentru masa de Revelion.

Ingrediente

    • 1 curcan
    • 500 gr faina
    • 200 ml lapte
    • 1 lingura cu untura
    • sare
    • mmere intregi sau felii de gutui
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se scot aripile, capul, gatul cu gusa, picioarele.
  2. Separat, din faina, lapte, untura si sare se face un aluat potrivit de moale care se intinde peste toata suprafata pasarii. inauntru se pun felii de fructe.
  3. Se unge cu unt tava de friptura, apoi se pune curcanul. Se lasa in cuptor la foc potrivit atatea ore cate kilograme are pasarea in timp ce se face, friptura se stropeste cu apa calda pentru ca aluatul sa nu crape si sa nu se arda.
  4. Se scoate curcanul si se curata de aluat, apoi se unge cu unt, se pipereaza sau se unge cu boia dulce. Se portioneaza si se serveste langa fructele dulci-acrisoare care s-au copt odata cu carnea.

Recomandari

Friptura sau Gratar