- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Novacul in bere este un preparat plin de arome pe care il puteti prepara cu orice ocazie, fiind in acelasi timp un preparat economic si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 1 novac fara cap de 1,5 kg
- 2 lingurite zahar brun
- 1 ceapa
- 200 ml bere
- 3 crengute de lamaita
- 1 lamaie
- piper negru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata pestele de intestine, daca este cazul, se cresteaza transversal, se freaca cu sare si piper pe dinauntru si pe dinafara, apoi se umple cu frunze de lamaita.
- Ceapa se curata, apoi se taie julien. Se pune pestele pe o folie de aluminiu, se pun peste el felii de ceapa, iar in interior se baga 2-3 felii de lamaie.
- Se presara zaharul brun, apoi se ridica marginile foliei, ca sa fie ca o tava, apoi se toarna berea.
- Se strange folie de jur imprejur, ca pestele sa fie imbracat cu totul, apoi se baga in cuptorul; incins, la foc iute pentru 25 de minute, dupa care se desface folia si se mai lasa inca 10 minute ca sa se rumeneasca frumos.