- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salaul Meuniere este un preparat delicat. Daca doriti putei incununa gustul sosului cu o lingura de capere, pentru un plus de gust si aroma.
Ingrediente
- 4 bucati file de salau
- 4 linguri unt
- 50 ml vin alb
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1 lingura patrunjel verde tocat fin
- faina
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
- Spalati fileurile de peste sub jet de apa rece, apoi uscati-le cu servete absorbante. Pudrati pestele cu sare si piper, apoi tavaliti-l prin faina. Prajiti bucatile de peste in 3 linguri de unt topit, fara sa le inghesuiti in tigaie.
- Cand ati terminat de prajit pestele, adaugati in tigaie restul de unt si lasati pe foc pana incepe sa se coloreze usor. Luati tigaia de pe foc, turnati vinul, patrunjelul, zeama de lamaie, sare si putin piper macinat.
- Turnati sosul fierbinte peste bucatile de peste, apoi serviti imediat.