- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul umplut cu spanac trebuie sa il incercati pentru ca este foarte bun si gustos, mai ales daca il serviti la o masa festiva.
Ingrediente
- 1 crap de 2 kg
- 400 gr spanac curatat
- 1 ceapa medie
- 30 gr unt
- 80 gr bacon afumat
- 3 lingurite pesmet
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- 3 rondele de lamaie cu coaja
- 1/2 lingurita bulion
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Spalati spanacul si opariti-l in apa clocotita cu putina sare, atat cat sa se inmoaie putina, apoi scurgeti-l si lasati-l sa se raceasca in strecuratoare.
- Taiati baconul in felii subtiri, apoi in bucatele. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie, prajiti baconul, apoi adaugati ceapa taiata sozisori. Continuati prajirea, amestecand continuu, pana cand ceapa devine transparenta. Adaugati untul, lasati-l sa se topeasca, apoi puneti spanacul, zeama si rondelele de lamaie si spanacul. Amestecati si lasati pe foc cat sa se incalzeasca spanacul, adaugand sare si piper, dupa gust.
- Spalati pestele, uscati-l bine un un servet absorbant, atat la exterior cat si in interior. Pundrati pestele cu sare si piper, apoi umpleti-l cu amestecul de spanac, si prindeti marginile burtii cu scobitori.
- Ungeti o tava cu ulei si asezati pestele in ea. Acoperiti tava cu capac sau cu folie de copt si lasati sa se coaca 30 de minute, in cuptorul incins, dupa care puteti servi.