Dorada umpluta in crusta de sare si lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dorada umpluta in crusta de sare si lamaie trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, gustoasa si, cu siguranta, pe placul dvs.

Ingrediente

    • 4 buc dorada
    • 400 gr sare de mare
    • 3 lamai
    • 2 oua
    PENTRU UMPLUTURA:
    • 3 rosii
    • frunze de menta proaspata
    • 2 ardei grasi verzi
    • 2 linguri ulei de masline
    • 3 lamai

Instructiuni de preparare

  1. Umpleti dorada cu legumele si frunzele de menta.
  2. Amestecati sarea cu albusul de ou si coaja rasa de lamaie, apoi puneti strat subtire pe o tava, apoi dorada, pe care o acoperiti cu un alt strat. Introduceti pestele la cuptor la foc moderat timp de 20 minute (pana se intareste si se rumeneste sarea).
  3. Dupa coacere, scoateti pestele si inlaturati crusta de sare. Scoateti fileurile si serviti-le cu legumele din interiorul sau, stropindu-le cu ulei de masline.

Recomandari

Friptura sau Gratar